miercuri, 22 aprilie 2015

Narnia - Ultima bătălie


În această carte este vorba despre tărâmul numit Narnia unde aproape toate animalele vorbesc.
În urmă cu mulți ani, în acest tărâm s-au dat lupte crâncene însă acum era pace. Până-ntr-o zi când... un maimuțoi și un măgar au găsit pe malul unei ape o piele de tigru, iar pentru că cel care câștigase luptele împreună cu doi copii, Eustache și Jill, era un tigru numit Aslan, ce s-a gândit maimuțoiul? Să îi facă o haină măgarului, el fiind mai necopt la minte, și să-l dea drept Aslan. După ce măgarul a îmbrăcat haina s-au dus să le spună tuturor că „Aslan s-a întors”. Toți locuitorii Narniei, văzând și „tigrul”, au început să asculte de maimuțoi. După ceva timp de la minciuna asta, regele Tirion află totul de la animalele vorbitoare și, mâniat, pleacă să vadă ce înseamnă asta. Când să ajungă acolo, ce să vadă? Niște Colormeni, dușmanii Narniei și prietenii maimuțoiului, puneau la muncă grea unul dintre animallele Narniei. Văzând toate astea Tirion s-a enervat și l-a omorât pe Colormean împreună cu prietenul lui cel mai bun, un unicorn. Din cauză că se simțeau răspunzători pentru faptele lor, s-au predat și așa a aflat Tirion tot adevărul. Și pentru că trebuia să le spună și celorlalți i-a chemat înapoi pe copiii Narniei, Eustache și Jill. Le-a povestit copiilor ce se întâmplase și cu ajutorul lor i-a înlăturat pe toți Colormenii, maimuțoiul a fost izgonit iar măgarul a rămas servitorul regelui deoarece a recunoscut tot. Așa au ajuns întâmplările și la urechile adevăratului Aslan care, întors în Narnia a făcut astfel ca tărâmul să nu mai aibă parte de neplăceri.
De atunci totul a revenit la normal, Tirion și-a recăpătat locul de rege și n-au mai fost războaie, certuri și minciuni.

Matei Naomi Georgiana (cls a VI-a)

joi, 16 aprilie 2015

TRAGEDIE ÎN TREI ACTE


 Ca orice roman polițist, această carte conține suspans, aventură, câteva picături din esența iubirii și bineînțeles, crimă. Celebrul personaj, Hercule Poirot stă față în față cu unul dintre cele mai controversate cazuri din cariera sa.
Prezent la o petrecere, un preot, moare subit, fără ca detectivul să creadă că are de-a face cu o crimă. Doar când un alt participant este declarat decedat peste câteva săptămâni, intuiția de câine bătrân a lui Poirot e în alertă. Se pare că lucrurile se complică tot mai mult, deoarece mobilul crimei nu are niciun sens. Belgianul se va baza pe întreaga sa experiență pentru a dezlega ițele acestui plan mai mult decât macabru. Adevărul surprinzător e lăsat, ca în totdeauna la finalul cărții, uimind lectorii prin misterul adus cu sine.
Poirot se află din nou în centrul atenției prin capacitatea de care a dat dovadă. Agatha Christie a demonstrat încă o dată ce poate face simțul unui observator discret.
Tragedie în trei acte” confirmă idea mea despre o crimă aproape perfectă.
Dan Adela

vineri, 10 aprilie 2015

marți, 7 aprilie 2015

Aleasa

 
  
Aleasa” , scrisă de minunatele P.C Cast şi Kristin Cast este o carte ce face parte din seria „Casa nopţii”. Protagonista Zoey Redbird împreună cu prietenii ei, Damien, iubitul lui Damien Jack, gemenele Erin Bates şi Shaunee Cole şi iubitul ei Erik au parte de multă acţiune.
Zoey are de făcut nişte alegeri care îi vor influenţa viitorul, ea fiind aleasă de zeiţa lor Nyx drept „Marea Preoteasă”. Înainte ca Zoey să fie un vampir, ea îl avea în viaţa ei pe Heath, marea ei iubire, care în cele din urma a ajuns să fie Impregnat de către ea şi să nu poată trăi fără antigerile şi momentele în care ea îi sugea sângele. Zoey voia să scape de el din cauză că îl avea ca iubit pe Erik, dar de fiecare dată când se întâlneau îi ceda.
După mai multe momente apare în ecuaţie şi Loren Blake care o cucereşte şi o face să rupă Impregnarea cu Heath, devenind Impregnată cu el. Loren era un vampir adult care până la final se găseşte a fi un mincinos.
În timpul citirii acestei cărţi vei simţi toate emoţiile pe care le simt şi personajele, deoarece doamnele Cast au un stil magnific de a exprima în scris ceea ce vor să împărtăşească cu cititorii. Sunt o mulţime de părţi ale acestei cărţi care te vor ţine cu sufletul la gură,iar unele chiar te vor face să fi buimac/buimacă deoarce nu îţi mai dai seama cine e bun şi cine e rău .
Afrodita este şi ea prezentă în aceasta carte, ea fiind prietena-duşman a lui Zoe, nimeni ştiind că „nesuferita” de Afrodita a devenit bună pentru a se căi în faţa zeiţei Nyx şi toată lumea urând-o din cauza felului în care s-a comportat în trecut.Dar, până la final ea este singura care o mai sprijină pe Zoey când toţi prietenii ei o abandonează.
Subiectul principal este reînvierea zombiului Stevie Rae. Ea era cea mai bună prietenă a lui Zoey până când corpul ei a respins „Transformarea” şi a „murit” . Toată lumea ştia că e moartă când defapt ea era un zombie însetat după sânge.
Pentru a afla totul despre ce s-a întâmplat în carte, treceţi pe la librărie şi luaţi-o, categoric nu veţi regreta.
Toate cărţile din seria „Casa Noptii” merită să fie citite!


-Bălăjel Ana